Investeringshypotheek voor financiering van een bedrijfspand, zonder tussenkomst van de bank. Zowel interessant voor ondernemers als investeerders.

Investeringshypotheek voor financiering van een bedrijfspand

Home Lenen Investeringshypotheek voor financiering van een bedrijfspand

Stel: je bent ondernemer en op zoek naar een investeringshypotheek voor de aankoop van een bedrijfspand. Je probeert je ondernemersdroom waar te maken. Het eerste wat je waarschijnlijk doet, is aankloppen bij de bank voor een financiering. Vroeger werd je als ondernemer direct uitgenodigd voor een gesprek. Tegenwoordig horen veel ondernemers bij het eerste belletje al dat een investeringshypotheek niet mogelijk is. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook een hele hoop alternatieven. Je leest er meer over in deze blog. 

Banken verstrekken steeds minder investeringshypotheken

Voordat we dieper ingaan op de alternatieven voor het realiseren van een investeringshypotheek, is het belangrijk om te weten waarom banken hier tegenwoordig minder happig op zijn. Bij een startende ondernemer is dit op zich niet gek. Ze moeten nog laten zien dat hun bedrijf levensvatbaar is en draaien in de beginfase vaak nog verlies of slechts een klein beetje winst. Voor de bank is er in dit beginstadium nog geen garantie dat een startende ondernemer de hele investeringshypotheek kan aflossen.

Aan de andere kant zijn er natuurlijk ook een hele hoop startende ondernemers die wél binnen een jaar al groene cijfers kunnen laten zien. Maar ook voor deze ondernemers geldt vaak: een bank verstrekt lastig of geen investeringshypotheek. Hoe goed je het ook doet en hoe veelbelovend je ook bent. Naast beginnende ondernemers lopen ondernemers die al langer mee gaan vaak tegen hetzelfde probleem aan. Maar hoe zit dit dan precies?

De regels voor een investeringshypotheek voor ondernemers zijn aangescherpt

Bij het aanvragen van een lening komen veel regels kijken. Dit geldt ook voor ondernemers die een investeringshypotheek willen afsluiten. Zo zijn er tegenwoordig veel hogere (eigen)kapitaaleisen dan vroeger en dat terwijl ondernemers steeds vaker zelf een pand willen aankopen. Een bank verdient weinig aan het uitkeren van een lening, terwijl er toch altijd een risico kleeft aan het verstrekken van een investeringshypotheek.

Daarbij is het aanvragen van een vastgoedfinanciering een stuk complexer geworden. Zo werd een aanvraag eerst altijd lokaal beoordeeld, tegenwoordig zijn er veel meer personen die hier hun expertise op los moeten laten. Van landelijk hoofdkantoor tot en met externe bureaus. Je kunt je voorstellen dat dit veel tijd, moeite en geld kost. De bank houdt aanvragen van minder dan een miljoen daarom liever af.

Investeringshypotheek realiseren via een andere legale weg

Gelukkig zit er ook beweging in de markt. Steeds meer ondernemers kiezen namelijk voor alternatieve vormen van financiering wanneer ze op zoek zijn naar een investeringshypotheek. Deze mogelijkheden groeien namelijk hard. Er zijn steeds meer bedrijven die private investeerders koppelen aan ondernemers. Zo ontstaat er een nieuwe markt waar ondernemers leningen kunnen afsluiten, zonder tussenkomst van de bank.

Vaak ligt de rente van zo’n alternatieve investeringshypotheek wat hoger dan de rente die je normaal gesproken bij de bank zou betalen. Maar voor de meeste ondernemers is dit geen probleem: ze willen hun dromen waarmaken. Ondernemers zijn vaak blij met de flexibiliteit die komt kijken bij een alternatieve investeringshypotheek. Zo is er meestal keuzevrijheid om niet of nauwelijks af te lossen en bestaat er vaak de mogelijkheid om boetevrij af te lossen. Bij Briqwise staan we ook voor flexibiliteit en leningen zonder gedoe. Benieuwd of we jou ook kunnen helpen bij het realiseren van een investeringshypotheek? Doe dan vrijblijvend de sneltest via onderstaande button en krijg binnen 24 uur antwoord.

Een investeringshypotheek voor vastgoed is en blijft een solide investering

Het aanvragen van een lening kan soms spannend aanvoelen. Maar de meeste ondernemers schrikken niet van voorwaarden. Ze hebben een grote droom die ze waar willen maken en daarbij weten ze dat vastgoed een goede investering is én blijft. De waarde van vastgoed is al jaren stabiel. Fluctuaties op de vastgoedmarkt komen en gaan, maar uiteindelijk zullen ‘stenen’ nooit failliet gaan.

Voor investeerders geldt trouwens vaak dezelfde zekerheid. Veel investeerders hebben geen behoefte om zelf vastgoed aan te kopen, maar zijn wel bereid om ondernemers een lening te verstrekken die door waardevaste stenen wordt gedekt.

Zowel voor ondernemers én investeerders aantrekkelijk: de investeringshypotheek

In een relatief korte periode is er een nieuwe zakelijke hypotheekmarkt ontstaan. En het leuke is: deze is aantrekkelijk voor zowel ondernemers als investeerders. Zo kunnen ondernemers zonder tussenkomst van de bank toch op een legale manier een investeringshypotheek afsluiten. En investeerders kunnen op een veilige manier hun geld investeren door een zakelijke hypotheek aan een ondernemer te verstrekken. Natuurlijk met het solide vastgoed als onderpand. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om bij Briqwise te investeren? Je leest er alles over op onze investeringspagina.

  • Banken verstrekken steeds minder investeringshypotheken
  • De regels voor een investeringshypotheek voor ondernemers zijn aangescherpt
  • Investeringshypotheek realiseren via een andere legale weg
  • Een investeringshypotheek voor vastgoed is en blijft een solide investering
  • Zowel voor ondernemers én investeerders aantrekkelijk: de investeringshypotheek
Ook interessant