Projectfinanciering

Jouw pand verbouwen of nieuw bouwen

Ben jij opzoek naar een projectfinanciering om een nieuw droompand te kunnen bouwen? Of wil jij jouw huidige droompand juist op korte termijn transformeren? Briqwise helpt je snel en zonder gedoe aan een financiering.

  • Alle typen vastgoed
  • Vanaf €100.000,-
  • Financiering voor zowel herinrichting, nieuwbouw of combinatie
  • Aflossingsvrij
  • Binnen 24 uur haalbaarheid indicatie
  • Looptijd 6 tot 24 maanden
  • Rente vanaf 6,0%
  • Deel van lening te gebruiken als bouwdepot

FAQs

Bij het aanvragen van een lening komen altijd veel vragen kijken. Dat begrijpen we. We hebben daarom de meest gestelde vragen van andere ondernemers op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan even contact met ons op.

Welke soorten vastgoed kunnen worden gefinancierd?

Het leuke van Briqwise is dat er ontzettend veel soorten panden welkom zijn! Wat we veel voorbij zien komen zijn kantoor, horeca of retailpanden die worden getransformeerd tot woningen. Maar ook agrarische bedrijven die een omslag willen maken in het bedrijfsmodel of bedrijfspanden die fors gerenoveerd moeten worden zie je terug in ons portfolio. Als we kijken naar nieuwbouw dan zien we regelmatig woningen, bedrijfsunits, kantoorpanden en recreatievastgoed voorbij komen.

Hoe lang duurt een traject via Briqwise?

Je ontvangt altijd binnen 24 uur een indicatie van de haalbaarheid en financieringsvoorwaarden. Wij maken het dossier vervolgens compleet en plannen daarna graag een afspraak met je in. Hoe eerder jij de benodigde documentatie aanlevert, hoe sneller wij kunnen schakelen. Onze interne beoordeling duurt 2 werkdagen. Hierna ontvang je onze Toestemmingsbrief, oftewel de offerte. Wanneer jij deze brief getekend hebt, benaderen wij onze investeerderspoule. De meeste aanvragen worden binnen een paar dagen geclaimd. Heeft de investeerder zijn claim wettelijk bevestigd? Dan sturen wij het dossier naar de notaris.

Welke documentatie moet ik aanleveren?

In eerste instantie geef je de belangrijkste informatie door over het te financieren onderpand en het gewenste leenbedrag via het aanvraagformulier.

Hierna hebben we nog meer gegevens van je nodig, zoals:
* Een taxatierapport opgesteld door een gecertificeerd taxateur
* De meest recente IB-aangifte
* Kopie legitimatie
* Huurovereenkomsten (wanneer het pand verhuurd is)
* Koopcontract (bij aankoop)

Vraag je de financiering aan via je onderneming? Dan hebben we verder nodig:
* Recente jaarrekening
* Recent uittreksel KvK

Welke informatie krijgen investeerders te zien?

Bij Briqwise stellen we een zogenoemd Informatiememorandum op. In dit document schrijven we over het financieringsdoel, het onderpand, jouw achtergrond als ondernemer en de terugbetaalcapaciteit. Ook voegen we een goede foto en de voorwaarden en condities van de financiering toe. Dit Informatiememorandum kunnen investeerders die geïnteresseerd zijn om de financiering te verstrekken opvragen. Het goedkeuren van dit momorandum gebeurt tijdens het ondertekenen van jouw Toestemmingsbrief.

De informatie uit het memorandum komt niet op onze website te staan en is enkel op te vragen door investeerders die aangesloten zijn op het platform van Briqwise.

Hoe werkt een bouwdepot en welke looptijd heeft een nieuwbouw financiering?

Voor een financiering van een transformatieproject of nieuwbouwproject werken we bij Briqwise altijd met een bouwdepot. Een bouwdepot is een speciaal potje van jouw lening. Deze wordt gebruikt voor de (ver)bouw van jouw droompand. Afhankelijk van de waarde van het onderpand voor de start van de (ver)bouw keren we een gedeelte van de leensom up-front uit. Het restant van de leensom wordt in het bouwdepot potje geplaatst. Nadat we de factuur en betaalwijs hebben ontvangen, keren we het bedrag uit het bouwdepot uit.

De looptijden variëren tussen de 6 maanden en 3 jaar en zijn afhankelijk van de duur van het project. Aangezien de werkzaamheden vaak uitlopen, calculeren we altijd wat extra ruimte in.

Wat zijn de kosten van een aanvraag?

Bij Briqwise werken we ‘no-cure, no-pay’. Zo simpel is het. Wanneer de leningsaanvraag de notaris passeert brengen we eenmalig 2,95% van de leensom in rekening. Daarnaast rekenen we 0,25% voor het beheer van de lening. Meer details over de kosten lees je terug op onze tarievenpagina.

Kan mijn financieel adviseur of intermediair een aanvraag namens mij indienen?

Zeker weten! Intermediairs die bij ons bekend zijn kunnen via het intermediairsportal een financieringsaanvraag indienen. Is dit de eerste keer dat jouw adviseur met Briqwise werkt? Via onze intermediairspagina maakt hij of zij eenvoudig een account aan.

Ook een zakelijke hypotheek,
zonder bank?

Ben je ondernemer en op zoek naar een hypotheek voor jouw bedrijfspand of beleggingspand? Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een zakelijke financiering van jouw bedrijf met vastgoed als onderpand?