Jouw horecapand financieren? Tot 70% van de waarde

Stel je voor je droomt al jaren van jouw eigen café of restaurant. Dan eindelijk heb je het perfecte horecapand gevonden. Maar hoe financier je dit? Bij Briqwise begrijpen we dat snelheid en flexibiliteit cruciaal zijn voor elke horeca ondernemer.

Een hypotheek voor jouw horecapand afsluiten bij Briqwise

Wij bieden een zakelijke hypotheek voor je horecapand die speciaal is afgestemd op jouw behoeften als ondernemer. Geen gedoe, maar persoonlijk contact en maatwerk. Of je nu een ervaren horeca ondernemer bent of net begint met je nieuwe bedrijf, wij helpen je snel op weg naar jouw droom. Waarom wachten op een traditionele bank als je vandaag nog kunt starten? Ontdek de mogelijkheden bij Briqwise en zet de eerste stap naar succes.

Hoe vraag je jouw horecapand financiering aan?

Het werkt heel eenvoudig: doe de quick scan, geef je projectdetails door, en binnen 24 uur krijg je van ons een reactie op jouw aanvraag. Alles draait om snelheid, flexibiliteit en persoonlijk contact, zodat jij je volledig kunt richten op het realiseren van je droom. Het doel is om uiteindelijk jou in contact te laten brengen met potentiële investeerders. Geen ingewikkelde procedures of lange wachttijden.

Dus waarom kiezen voor een traditionele zakelijke lening als Briqwise je een snellere en meer persoonlijke oplossing biedt? Bij Briqwise zetten we jouw groei centraal en bieden we de steun die je nodig hebt om te slagen.

Een horecapand hypotheek in 6 stappen

Hoe werkt een zakelijke hypotheek voor jouw horecapand precies bij Briqwise?
1
Aanvraag indienen
Het begint allemaal met het indienen van je aanvraag. Ga naar de quickscan, vul het aanmeldingsformulier in. Hier geef je basisinformatie over jezelf en je horecapand. Dit is snel en eenvoudig, en binnen enkele minuten klaar. Door je aanvraag in te dienen, zet je de eerste stap naar je horecadroom.
2
Beoordeling van het vastgoed
Zodra je aanvraag binnen is, gaan we aan de slag met de beoordeling van het vastgoed. We kijken naar de locatie, de staat van het pand en je bedrijfsplan. Dit helpt ons om een goed beeld te krijgen van je project en om de juiste investeerders aan te trekken. Deze stap is cruciaal om ervoor te zorgen dat alles goed geregeld is.
3
Goedkeuring
Na de beoordeling volgt de goedkeuring.
4
Plaatsing op het platform
Als je aanvraag is goedgekeurd, plaatsen we je project op ons platform. Dit is het moment waarop investeerders jouw project kunnen zien en overwegen om te financieren. Het platform biedt een duidelijke en overzichtelijke presentatie van je horecapand, zodat investeerders snel een goed beeld krijgen.
5
Matchen van investeerder(s)
Nu komt het spannende deel: het vinden van investeerders. Op ons platform kunnen geïnteresseerde investeerders aangeven of ze willen investeren in jouw object. Dankzij ons uitgebreide netwerk van investeerders, heb je een grote kans om snel de benodigde financiering te vinden. En met een 97% succes ratio voor financieringen is de kans groot dat je snel investeerders gevonden hebt.
6
Uitbetaling
Als wij investeerders voor jou hebben gevonden en alles is afgerond, volgt de uitbetaling. Dit betekent dat je de financiering ontvangt en kunt beginnen met de realisatie van je horecapand. De voorwaarden zijn helder en transparant, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Bij Briqwise zorgen we ervoor dat het proces soepel verloopt, zodat jij je kunt richten op je onderneming. Gemiddeld minder dan 14 dagen na de aanvraag tot jij je geld op de bank hebt.
Met deze zes stappen is het verkrijgen van een hypotheek voor je horecapand via Briqwise eenvoudig en duidelijk. We staan klaar om je te helpen bij elke stap, zodat je snel aan de slag kunt met je horecadroom. 

Belangrijk voordat je een hypotheek voor jouw horecapand aanvraagt

Voordat je de sprong waagt om een hypotheek voor je horecapand aan te vragen, zijn er een paar cruciale dingen om te overwegen. Waarom is dit belangrijk? Het geeft je een helder beeld van wat je te wachten staat en helpt je om slimme keuzes te maken.

Met of zonder intermediair

Nu je weet wat je moet overwegen, is de volgende vraag of je met of zonder intermediair wilt werken. Een intermediair kan je veel werk uit handen nemen en heeft vaak toegang tot betere deals. Ze kunnen je helpen bij het vinden van de beste financieringsopties en het onderhandelen met investeerders. Aan de andere kant kost een intermediair geld en is het soms net zo effectief om zelf direct met investeerders te onderhandelen. Bij Briqwise bieden we beide opties, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jou past.

Jouw horecapand verbouwen of nieuw bouwen

Bij het aanvragen van een hypotheek voor je horecapand sta je ook voor de keuze: ga je verbouwen of nieuw bouwen? Verbouwen kan aantrekkelijk zijn omdat je bestaande structuren kunt benutten, wat kosten kan besparen. Echter, nieuwbouw biedt de mogelijkheid om alles precies naar jouw wensen te ontwerpen en in te richten. Beide opties hebben hun eigen voordelen en nadelen, en het is belangrijk om te overwegen wat het beste past bij jouw visie en budget.

Jouw horecapand kopen of herfinancieren

Sta je op het punt om een horecapand te kopen of overweeg je herfinanciering van je bestaande pand? Bij aankoop van een nieuw pand krijg je de kans om je droomlocatie te vinden en in te richten zoals jij dat wilt. Herfinanciering daarentegen kan voordelig zijn om betere voorwaarden te krijgen op je bestaande hypotheek, zoals een lagere rente. Het is belangrijk om de financiële implicaties van beide scenario's goed door te rekenen.

Aflossingsvrij voor 50% van de hypotheek van jouw horecapand

Wist je dat je bij Briqwise de mogelijkheid hebt om tot 50% van je hypotheek aflossingsvrij te maken? Dit betekent dat je gedurende de looptijd van de hypotheek alleen rente betaalt over dit deel van de lening, waardoor je maandelijkse lasten lager zijn. Dit kan een aantrekkelijke optie zijn als je de cashflow van je onderneming wilt optimaliseren, vooral in de opstartfase.

Onze statistieken

Sinds 2019 zorgt Briqwise ervoor dat ondernemers dromen realiseren en investeerders hun financiële toekomst zeker stellen. Nuchter, geen gedoe, gewoon doen, dat zijn wij.  

€ 250m+

Gefinancierd volume

700+

Verstrekte financieringen

Gem <14 dagen

Aanvraag tot geld op de bank

97%+

Succes ratio financiering
*Deze data is opgesteld door Briqwise en toont historische gegevens tot april 2024.

Succesverhalen van Briqwise

Al deze ondernemers doen waar zij goed in zijn, ondernemen. Wij zijn er trots op dat wij hieraan bijdragen.  Briqwise heeft veel kennis opgebouwd op het gebied van horecapand financiering en zorgt ervoor dat jouw geld in beweging blijft.  

Ondernemer aan het woord

Aan lef, geen gebrek

Jessica van Dam transformeerde haar modezaak in Zevenbergen naar Koffiebar Gedurfd na een veranderende retailmarkt. Met de hulp van financieringsadviseur Leon Westmaas en Briqwise overkwam ze tegenslagen zoals de pandemie. Deze steun leidde tot duurzame groei en een uitbreiding van haar cateringactiviteiten.
Ondernemer aan het woord

Ondernemers helpen ondernemers

Om succesvol te kunnen ondernemen in de horeca zijn een aantal ingrediënten noodzakelijk. Een goed team, een aansprekend concept, een beoogd pand, de markt en een rotsvast vertrouwen. Als je dat allemaal hebt, maar geen financiering dan krijg je je bedrijf niet van de grond. In dit artikel nemen we je mee in het eerlijke verhaal van horecaondernemer Berry ten Bergen. In 6 maanden tijd opende hij, samen met zijn vrouw en team, het bourgondische eetcafé de Basiliek in Middelburg.
Ondernemer aan het woord

Hoe wij Erik hielpen met de uitbreiding van zijn hoveniersbedrijf

Niets mooier dan ondernemers volgen die stappen voorwaarts zetten! Ondernemer Erik Bloemendal. Hij runt al jaren een combinatie van een hoveniersbedrijf en houtzagerij in Markelo. Met hulp van Briqwise zet hij de volgende stap en opent hij een tuincentrum. Zonder poespas, maar met hart en ziel!
Ondernemer aan het woord

Hoe wij het winkelcentrum van Faried financieren

Faried is een selfmade ondernemer. In 1997 vlucht hij met zijn vrouw uit Iran en komt in Zutphen terecht. Daar maakt hij kennis met een Turkse ondernemer die een supermarkt exploiteert, maar dat niet meer ziet zitten. Dit brengt Faried op een idee: ‘Ik wil dit overnemen’.‍ Faried wil méér en komt in contact met Briqwise.

De voordelen van een horecapand financiering bij Briqwise

Waarom zou je kiezen voor Briqwise als het gaat om het financieren van je horecapand? Het antwoord is simpel: wij bieden oplossingen die zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften als horeca ondernemer. Laten we eens kijken naar de unieke voordelen die Briqwise te bieden heeft.

Snelheid en flexibiliteit

Bij Briqwise begrijpen we dat tijd geld is. Daarom zorgen we voor een razendsnelle afhandeling van je hypotheekaanvraag. Geen maandenlange wachttijden, maar snel schakelen zodat je direct kunt beginnen met je plannen. Bovendien zijn we flexibel. Of je nu een groot restaurant wilt openen of een klein café, wij passen ons aan jouw situatie aan.

Een oplossing op maat

Wat maakt ons anders dan de traditionele banken? Wij kijken vooral naar het vastgoed zelf als belangrijkste beoordelingscriterium. Dit betekent dat we je project kunnen beoordelen op zijn eigen merites, waardoor de slagingskans van je aanvraag aanzienlijk groter is. Zo krijg je precies de financiering die bij je past, zonder onnodige rompslomp.

Zonder gedoe

Het aanvragen van een hypotheek bij Briqwise is eenvoudig en zonder gedoe. Ons geautomatiseerde systeem zorgt ervoor dat je snel door het proces heen gaat, maar we verliezen nooit het persoonlijke contact uit het oog. Heb je vragen of loop je ergens tegenaan? Ons team staat altijd voor je klaar om je te helpen.

Persoonlijk contact

Hoewel we veel hebben geautomatiseerd, vinden we persoonlijk contact enorm belangrijk. Bij Briqwise krijg je een vast aanspreekpunt die jou en je situatie kent. Geen anonieme helpdesks, maar echte mensen die met je meedenken en je ondersteunen bij elke stap van het proces. Voor de korte termijn als ook de lange termijn.

Financieringen vanaf 100k en LTV tot 75%

Bij Briqwise bieden we financieringen vanaf 100.000 euro, met een Loan-to-Value (LTV) ratio tot 75%. Dit betekent dat je met relatief weinig eigen inbreng toch je droomproject kunt realiseren. Onze voorwaarden zijn helder en transparant, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Veelgestelde vragen over de financiering van een horecapand

Hoe lang duurt een financieringsaanvraag?

Wij streven ernaar om een financiering zo snel mogelijk na ontvangst van de aanvraag gerealiseerd te hebben. Dit kan binnen enkele dagen gerealiseerd zijn. Echter, dit hangt vooral ook af van het tempo waarmee jij noodzakelijke informatie aanlevert.

De eerste stap in het aanvraagproces is het invullen van de gegevens op het aanvraagformulier. Na ontvangst van deze gegevens vindt binnen één werkdag een eerste beoordeling plaats en sturen we bij een positieve grondhouding een financieringsopzet toe. Als deze financieringsopzet in lijn is met je verwachtingen, werken we na de ontvangst van de eventueel ontbrekende documentatie het dossier verder uit en volgt onze Toestemmingsbrief. Hierin staan alle voorwaarden en condities van de financiering vermeld. Zodra je deze Toestemmingsbrief ondertekent, benaderen we onze investeerders en kunnen zij de financiering claimen. Doorgaans gaat dit snel, maar de periode die hiervoor staat is wisselend en afhankelijk van de aangeboden financiering.

Nadat een investeerder de financiering heeft geclaimd starten we het notariële traject op.

 

Hoe goed zijn mijn gegevens bij Briqwise beveiligd?

Briqwise voldoet aan de voorwaarden ten aanzien van de bescherming van gegevens zoals opgenomen in de Algemene Verordering Gegevensbescherming.

Hoe werkt het aanvragen van een financiering via Briqwise?

Via de website kun je een financiering aanvragen. Dit doe je met het aanvraagformulier.

Als Briqwise je aanvraag positief beoordeelt, nemen we contact met je op voor het maken van een afspraak. Tijdens de intake maken we kennis en bespreken we het vastgoed en jouw onderneming. Ter voorbereiding op dat gesprek vragen we van jou recente jaarcijfers, IB-aangifte, WOZ-beschikking, kopie legitimatie, kopie bankpas, uittreksel KvK en indien van toepassing ook andere documenten, zoals huurovereenkomsten.

Als we allebei verder willen, stellen we een offerte op. Na ondertekening stellen we een Toestemmingsbrief (offerte) op waarin gegevens over jou, de financiering en het vastgoed staan. Vervolgens plaatsen we de financiering op de website en sturen we het Informatie Memorandum naar investeerders die belangstelling hebben om de financiering te verstrekken. Als een investeerder jouw financiering claimt, wordt een afspraak bij de notaris gepland en ontvang je de lening.

Vervolgens administreert Briqwise de lening en incasseert zij de maandelijkse termijnen.

Wie financiert vastgoed?

Jouw vastgoed wordt gefinancierd door een investeerder van Briqwise in plaats van door een bank. De hypotheekakte passeert bij de notaris en je betaalt rente en aflossing aan de investeerder.

Welke gegevens moet ik aanleveren?

In eerste instantie geef je slechts de belangrijkste informatie door over het te financieren onderpand en het gewenste leenbedrag. Zie hiervoor het aanvraagformulier.

Uiteindelijk hebben wij nog meer gegevens van je nodig zoals:

  • Een taxatierapport opgesteld door een erkend en gecertificeerd taxateur
  • Eventuele huurovereenkomsten
  • De meest recente IB-aangifte
  • Recente jaarrekening
  • Kopie legitimatie
  • Recent uittreksel KvK

Bij de totstandkoming van de Financieringsovereenkomst en de Hypotheekakte zal de notaris uw legitimatiebewijs verwerken en een kadastraal onderzoek uitvoeren.

Wat kost financieren via Briqwise?

De kosten staan vermeld op de tarievenpagina op de website.

Zijn mijn gegevens voor iedereen toegankelijk?

Gegevens over het vastgoed (foto, gebruik, locatie etc.) en de financiering (leensom, looptijd, rentepercentage etc.) worden gedeeld via de website van Briqwise en zijn voor iedereen toegankelijk. Een taxatierapport, gegevens over jouw onderneming en over jou worden alleen verstrekt aan investeerders die geaccepteerd zijn door Briqwise en die belangstelling hebben om financieringen te verstrekken.

Wat zijn de vereisten voor een zakelijke hypotheek?

De vereisten kunnen variëren, maar ons team zal jou door het gehele proces begeleiden en zorgen dat je aan alle noodzakelijke voorwaarden voldoet.

Financieren jullie mijn horecapand? 

Ben jij klaar om je horecadroom te realiseren en heb je een financiering nodig? Bij Briqwise staan we klaar om je te helpen! Of je nu een café, restaurant of ander horecabedrijf wilt starten, wij bieden de flexibele en snelle zakelijke hypotheekoplossingen die je nodig hebt.

Waarom wachten? Neem vandaag nog de eerste stap en ontdek hoe eenvoudig het is om je horecapand te financieren. Klik hier om direct je aanvraag in te dienen, of neem contact met ons op voor meer informatie. Ons team van experts staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij elke stap van het proces.
Check je mogelijkheden