Bedrijfs-
‍financiering

Jouw bedrijfsgroei financieren.

Zit het vermogen van jouw bedrijf in stenen? En wil je dit graag liquide maken om jouw bedrijf verder te kunnen laten groeien? Briqwise helpt ambitieuze ondernemers zoals jij aan een bedrijfsfinanciering.
Flexibel en zonder gedoe: zo is een lening snel geregeld.
Financiering aanvragen

Veelgestelde vragen

Welke documentatie moet ik aanleveren?

In eerste instantie geef je de belangrijkste informatie door over het te financieren onderpand en het gewenste leenbedrag via het aanvraagformulier.

Hierna hebben we nog meer gegevens van je nodig, zoals:
 * Een taxatierapport opgesteld door een gecertificeerd taxateur
 * De meest recente IB-aangifte
 * Kopie legitimatie
 * Huurovereenkomsten (wanneer het pand verhuurd is)
 * Koopcontract (bij aankoop)

Vraag je de financiering aan via je onderneming? Dan hebben we verder nodig:
 * Recente jaarrekening
 * Recent uittreksel KvK

Wat zijn de kosten van een aanvraag?

Bij Briqwise werken we ‘no-cure, no-pay’. Zo simpel is het. Wanneer de leningsaanvraag de notaris passeert brengen we eenmalig 2,95% van de leensom in rekening. Daarnaast rekenen we 0,25% voor het beheer van de lening. Meer details over de kosten lees je terug op onze tarievenpagina.

Hoe lang duurt een traject via Briqwise?

Je ontvangt altijd binnen 24 uur een indicatie van de haalbaarheid en financieringsvoorwaarden. Wij maken het dossier vervolgens compleet en plannen daarna graag een afspraak met je in. Hoe eerder jij de benodigde documentatie aanlevert, hoe sneller wij kunnen schakelen. Onze interne beoordeling duurt 2 werkdagen. Hierna ontvang je onze Toestemmingsbrief, oftewel de offerte. Wanneer jij deze brief getekend hebt, benaderen wij onze investeerderspoule. De meeste aanvragen worden binnen een paar dagen geclaimd. Heeft de investeerder zijn claim wettelijk bevestigd? Dan sturen wij het dossier naar de notaris.

Welke informatie krijgen investeerders te zien?

Bij Briqwise stellen we een zogenoemd Informatiememorandum op. In dit document schrijven we over het financieringsdoel, het onderpand, jouw achtergrond als ondernemer en de terugbetaalcapaciteit. Ook voegen we een goede foto en de voorwaarden en condities van de financiering toe. Dit Informatiememorandum kunnen investeerders die geïnteresseerd zijn om de financiering te verstrekken opvragen. Het goedkeuren van dit memorandum gebeurt tijdens het ondertekenen van jouw Toestemmingsbrief.

De informatie uit het memorandum komt niet op onze website te staan en is enkel op te vragen door investeerders die aangesloten zijn op het platform van Briqwise.

Welke soorten vastgoed kunnen worden gefinancierd?

Zowel panden voor de verhuur, panden als eigen gebruik of een combinatie van beide: bij Briqwise zijn ze allemaal welkom. (Bedrijfs-)woningen, bedrijfsunits, kantoorpanden, recreatievastgoed, horecapanden, retailvastgoed, combinatiepanden, agrarische ondernemingen of landbouwgrond: bijna iedere vorm van zakelijk vastgoed kan bij ons als onderpand gelden. Vastgoed dat wij wél uitsluiten zijn panden gerelateerd aan de seksindustrie, (soft)drugs of de wapenindustrie.

Kan mijn financieel adviseur of intermediair een aanvraag namens mij indienen?

Zeker weten! Intermediairs die bij ons bekend zijn kunnen via het intermediairsportal een financieringsaanvraag indienen. Is dit de eerste keer dat jouw adviseur met Briqwise werkt? Via onze intermediairspagina maakt hij of zij eenvoudig een account aan.

Hoe werkt boetevrij aflossen en wat is het voordeel?

Financieringen die via ons platform worden verstrekt zijn boetevrij aflosbaar. Dit betekent dat je de financieringen die je via Briqwise leent kunt aflossen, zonder dat je hier een boete over hoeft te betalen. Hoe fijn is dat?! Wil jij gebruik maken van extra aflossingen? Deze worden altijd verrekend op de rentevervaldag. Deze valt op de laatste dag van de maand.

Het voordeel van boetevrij aflossen is dat je enorm flexibel bent met je onderneming. Heb je bijvoorbeeld een goed jaar te pakken en daarom geld over? Dan kun je boetevrij extra aflossen op je financiering. Zit het je financieel gezien juist even tegen? Dan los je niet extra af, geen probleem. Extra aflossen is fijn, omdat het je maandelijkse rentelast verlaagt. Zo wordt er alleen rente gerekend over de openstaande leensom.

 

Wat zijn de vereisten voor een zakelijke hypotheek?

De vereisten kunnen variëren, maar ons team zal jou door het gehele proces begeleiden en zorgen dat je aan alle noodzakelijke voorwaarden voldoet.

Ook een zakelijke hypotheek, zonder bank?

Ben je ondernemer en op zoek naar een hypotheek voor jouw bedrijfspand of beleggingspand? Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een zakelijke financiering van jouw bedrijf met vastgoed als onderpand?
Check je mogelijkheden