Landbouwgrond financieren

Snel en betrouwbaar geregeld

De toekomst van jouw landbouwbedrijf is een serieuze zaak, een solide financiering maakt gezonde groei mogelijk.

Check geheel vrijblijvend en vertrouwelijk of wij jouw juiste partner zijn.

Landbouwgrond financieren om groei te realiseren?

Briqwise brengt ondernemers in contact met ondernemers. Mensen met kennis van de agrarische sector en vertrouwen in goed ondernemerschap.   Zonder geld geen beweging. Geld lenen biedt mogelijkheden voor elk agrarisch bedrijf.
Ontdek de mogelijkheden via Briqwise

Een landbouwhypotheek duidelijk en snel

Landbouwgrond financieren is complex en kost tijd. Het persoonlijke en geautomatiseerde proces van Briqwise biedt snel, betrouwbare duidelijkheid.
 • Een overzichtelijke gebruiksvriendelijke site.
 • Een goed gesprek over jouw visie en onze vastgoedfinanciering.
 • Loan to value, wat kan je maximaal lenen?
 • Duidelijke informatie over kosten en rente op een agrarische lening.
 • Kennis van actuele wet- en regelgeving.
Toegankelijk en persoonlijk, gedreven door professionaliteit en betrouwbaarheid.  Bij Briqwise heb je toegang tot een kundig contactpersoon.
Doe de sneltest

Onze statistieken

Sinds 2019 zorgt Briqwise ervoor dat ondernemers dromen realiseren en investeerders hun financiële toekomst zeker stellen. Nuchter, geen gedoe, gewoon doen, dat zijn wij.  

€ 250m+

Gefinancierd volume

700+

Verstrekte financieringen

Gem <14 dagen

Aanvraag tot geld op de bank

97%+

Succes ratio financiering
*Deze data is opgesteld door Briqwise en toont historische gegevens tot april 2024.

Succesverhalen van Briqwise

Al deze ondernemers doen waar zij goed in zijn, ondernemen. Wij zijn er trots op dat wij hieraan bijdragen.  Briqwise heeft veel kennis opgebouwd op het gebied van landbouwfinanciering en zorgt ervoor dat jouw geld in beweging blijft.  

 

Aan lef, geen gebrek

Jessica van Dam transformeerde haar modezaak in Zevenbergen naar Koffiebar Gedurfd na een veranderende retailmarkt. Met de hulp van financieringsadviseur Leon Westmaas en Briqwise overkwam ze tegenslagen zoals de pandemie. Deze steun leidde tot duurzame groei en een uitbreiding van haar cateringactiviteiten.
 

Ondernemers helpen ondernemers

Om succesvol te kunnen ondernemen in de horeca zijn een aantal ingrediënten noodzakelijk. Een goed team, een aansprekend concept, een beoogd pand, de markt en een rotsvast vertrouwen. Als je dat allemaal hebt, maar geen financiering dan krijg je je bedrijf niet van de grond. In dit artikel nemen we je mee in het eerlijke verhaal van horecaondernemer Berry ten Bergen. In 6 maanden tijd opende hij, samen met zijn vrouw en team, het bourgondische eetcafé de Basiliek in Middelburg.
 

Hoe wij Erik hielpen met de uitbreiding van zijn hoveniersbedrijf

Niets mooier dan ondernemers volgen die stappen voorwaarts zetten! Ondernemer Erik Bloemendal. Hij runt al jaren een combinatie van een hoveniersbedrijf en houtzagerij in Markelo. Met hulp van Briqwise zet hij de volgende stap en opent hij een tuincentrum. Zonder poespas, maar met hart en ziel!
 

Hoe wij het winkelcentrum van Faried financieren

Faried is een selfmade ondernemer. In 1997 vlucht hij met zijn vrouw uit Iran en komt in Zutphen terecht. Daar maakt hij kennis met een Turkse ondernemer die een supermarkt exploiteert, maar dat niet meer ziet zitten. Dit brengt Faried op een idee: ‘Ik wil dit overnemen’.‍ Faried wil méér en komt in contact met Briqwise.

Briqwise de partner voor landbouwgrond financiering

Briqwise begrijpt de unieke behoeften van agrarische ondernemers als geen ander. wij zijn jouw betrouwbare partner in vastgoedfinanciering, en hier is waarom:

Financiële expertise

Ons team van financiële experts heeft uitgebreide ervaring in de agrarische sector. Wij begrijpen jouw behoeften en bieden op maat gemaakte financieringsoplossingen die perfect passen bij jouw specifieke situatie.

Hypotheekopties voor landbouwgrond

Is het een hypotheek voor het kopen van agrarische grond, een financiering voor nieuwe agrarische bedrijfsactiviteiten of een investering in duurzaamheid en innovatie? Er zijn verschillende hypotheekopties.

Persoonlijke begeleiding

Het persoonlijke en geautomatiseerde proces van Briqwise biedt snel duidelijkheid. Een vast contactpersoon die het gehele financieringsproces begeleidt, en je goed adviseert. Ondersteund door een duidelijk, makkelijk te bedienen online portal

Hoe vraag je jouw landbouwgrond financiering aan?

Vul online het formulier in. Het is niet ingewikkeld als je van tevoren de benodigde informatie verzameld: Financieringssom, omvang huidige percelen, marktwaarde van de grond, de financiële resultaten en je mogelijke eigen inbreng. Dit stelt ons in staat de aanvraag snel te toetsen. Na ontvangst van het formulier nemen wij binnen 1 werkdag contact met je op.  Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact en geloven dat aandacht het verschil maakt.  

Veelgestelde vragen over landbouwgrond financieren

Hoe lang duurt een financieringsaanvraag?

Wij streven ernaar om een financiering zo snel mogelijk na ontvangst van de aanvraag gerealiseerd te hebben. Dit kan binnen enkele dagen gerealiseerd zijn. Echter, dit hangt vooral ook af van het tempo waarmee jij noodzakelijke informatie aanlevert.

De eerste stap in het aanvraagproces is het invullen van de gegevens op het aanvraagformulier. Na ontvangst van deze gegevens vindt binnen één werkdag een eerste beoordeling plaats en sturen we bij een positieve grondhouding een financieringsopzet toe. Als deze financieringsopzet in lijn is met je verwachtingen, werken we na de ontvangst van de eventueel ontbrekende documentatie het dossier verder uit en volgt onze Toestemmingsbrief. Hierin staan alle voorwaarden en condities van de financiering vermeld. Zodra je deze Toestemmingsbrief ondertekent, benaderen we onze investeerders en kunnen zij de financiering claimen. Doorgaans gaat dit snel, maar de periode die hiervoor staat is wisselend en afhankelijk van de aangeboden financiering.

Nadat een investeerder de financiering heeft geclaimd starten we het notariële traject op.

 

Hoe goed zijn mijn gegevens bij Briqwise beveiligd?

Briqwise voldoet aan de voorwaarden ten aanzien van de bescherming van gegevens zoals opgenomen in de Algemene Verordering Gegevensbescherming.

Hoe werkt het aanvragen van een financiering via Briqwise?

Via de website kun je een financiering aanvragen. Dit doe je met het aanvraagformulier.

Als Briqwise je aanvraag positief beoordeelt, nemen we contact met je op voor het maken van een afspraak. Tijdens de intake maken we kennis en bespreken we het vastgoed en jouw onderneming. Ter voorbereiding op dat gesprek vragen we van jou recente jaarcijfers, IB-aangifte, WOZ-beschikking, kopie legitimatie, kopie bankpas, uittreksel KvK en indien van toepassing ook andere documenten, zoals huurovereenkomsten.

Als we allebei verder willen, stellen we een offerte op. Na ondertekening stellen we een Toestemmingsbrief (offerte) op waarin gegevens over jou, de financiering en het vastgoed staan. Vervolgens plaatsen we de financiering op de website en sturen we het Informatie Memorandum naar investeerders die belangstelling hebben om de financiering te verstrekken. Als een investeerder jouw financiering claimt, wordt een afspraak bij de notaris gepland en ontvang je de lening.

Vervolgens administreert Briqwise de lening en incasseert zij de maandelijkse termijnen.

Wie financiert vastgoed?

Jouw vastgoed wordt gefinancierd door een investeerder van Briqwise in plaats van door een bank. De hypotheekakte passeert bij de notaris en je betaalt rente en aflossing aan de investeerder.

Welke gegevens moet ik aanleveren?

In eerste instantie geef je slechts de belangrijkste informatie door over het te financieren onderpand en het gewenste leenbedrag. Zie hiervoor het aanvraagformulier.

Uiteindelijk hebben wij nog meer gegevens van je nodig zoals:

 • Een taxatierapport opgesteld door een erkend en gecertificeerd taxateur
 • Eventuele huurovereenkomsten
 • De meest recente IB-aangifte
 • Recente jaarrekening
 • Kopie legitimatie
 • Recent uittreksel KvK

Bij de totstandkoming van de Financieringsovereenkomst en de Hypotheekakte zal de notaris uw legitimatiebewijs verwerken en een kadastraal onderzoek uitvoeren.

Wat kost financieren via Briqwise?

De kosten staan vermeld op de tarievenpagina op de website.

Zijn mijn gegevens voor iedereen toegankelijk?

Gegevens over het vastgoed (foto, gebruik, locatie etc.) en de financiering (leensom, looptijd, rentepercentage etc.) worden gedeeld via de website van Briqwise en zijn voor iedereen toegankelijk. Een taxatierapport, gegevens over jouw onderneming en over jou worden alleen verstrekt aan investeerders die geaccepteerd zijn door Briqwise en die belangstelling hebben om financieringen te verstrekken.

Wat zijn de vereisten voor een zakelijke hypotheek?

De vereisten kunnen variëren, maar ons team zal jou door het gehele proces begeleiden en zorgen dat je aan alle noodzakelijke voorwaarden voldoet.

Briqwise, jouw partner voor agrarische dromen

Briqwise is jouw partner voor het realiseren van jouw agrarische dromen. Als toegewijde agrarische ondernemer begrijp je de cruciale rol die landbouwgrond speelt in het succes van jouw bedrijf. Of je werkkapitaal wilt vrijmaken op grond die vrij van hypotheek is, je bestaande financiering wilt ophogen of jouw huidige aantal hectares wilt uitbreiden door grond aan te kopen, een passende financiering is de sleutel tot het bereiken van jouw doelen.Wij begrijpen dat financiering van landbouwgrond van vitaal belang is voor jouw agrarische onderneming en wij helpen jou graag bij elke stap van het proces.
Check je mogelijkheden