Verstandige ondernemers gaan juist nu hand in hand met ervaren investeerders

Table of Contents
Connect met ons
Transparent Facebook Icon
Transparent Linkedin Icon
Blijf op de hoogte van de laatste trends:
Gerelateerde artikelen

Dit artikel is geschreven door Hans Niewenhuis, o.a. eindredacteur NYSE | Euronext.

De naweeën van Corona, de oorlog in Oekraïne, hoge energieprijzen en inflatie: je zou bijna denken dat het einde van de tijden nadert. Maar eerlijk is eerlijk: je hoeft je er niet door van de wijs te laten brengen. De economie en de markten bewegen zich nu eenmaal op en neer, en pieken worden afgewisseld met dalen. Zo is dat altijd geweest en zo zal het ook altijd blijven gaan. Verstandige ondernemers zijn zich hiervan bewust en bereiden zich hier ook op voor. Ervaren investeerders blijven de lange termijn voor ogen houden.

Laat emotie links liggen bij investeren met hoog rendement

Zoals bekend zijn emoties niet gunstig voor investeringen. Dat zie je bijvoorbeeld terug op de beurs. Aandelen zijn flink in waarde gedaald. En dit terwijl ze eerder dit jaar tot de best renderende categorie behoorden. Een ander voorbeeld is de Bitcoin. Deze cryptomunt ging skyhigh de afgelopen tien jaar.  Van een top van bijna 60.000 dollar een jaar geleden, is de koers inmiddels alweer naar 16.000 gezakt en de bodem lijkt nog niet in zicht.

Een serieuze investeerder heeft niets aan zo’n achtbaan vol emoties. Uiteindelijk winnen stabiele investeringen het namelijk van de hypes. Op langere termijn stijgen de beurzen nog altijd zo’n 8% per jaar en de Dow Jones is in tien jaar tijd verdubbeld. Een betrouwbare investeringsportefeuille stabiliseert op den duur. Verstandige investeerders zijn zich hiervan bewust. En maken zich daarom ook geen zorgen om de huidige instabiliteit in de markt.

“Ervaren investeerders blijven de lange termijn voor ogen houden.”

Vastgoedfinancieringen en sparen

Door de hogere rentes wordt ook sparen weer als stabiele investering ontdekt. De rente is alleen nog veel te laag om de inflatie te kunnen compenseren. Vastgoedfinancieringen zijn op dit moment daarom een betere keuze. Ze leveren een hoger rendement op. Daarbij is het risico afgedekt wanneer er sprake is van eerste recht van hypotheek. Zo is dit ook het geval bij vastgoedfinancieringen via Briqwise. Ondernemers die vastgoed hebben of willen kopen zijn bereid een mooie rente te betalen om hun onderneming te versterken.

Aan de andere kant voelen ondernemers de economische onrust. Dit heeft invloed op hun omzet en winst. Peer-to-peer platformen, zoals bij Briqwise, zijn zich daarvan bewust. Het is daarom belangrijk om de kwaliteit en vooruitzichten van een ondernemer extra goed te beoordelen. Daarbij moet de leensom in verhouding tot de waarde van het vastgoed laag blijven, zodat de investeerder niet bang hoeft te zijn voor onvoldoende zekerheid. Gelukkig is de vastgoedmarkt altijd een stabiele factor. Daarbij heeft deze markt ook goede vooruitzichten. Zo is zakelijk vastgoed schaars in Nederland. En als we terugkijken naar het verleden zien we dat schommelingen in de waarde van vastgoed nooit lang duren. Een goede vastgoedfinanciering geeft op de langere termijn altijd een mooi, vast rendement.

“Een goede vastgoedfinanciering geeft een mooi, vast rendement.”

Maandelijks een uitstekende rente-uitkering

Wat we terug zien in de markt is dat er een stuk hogere rente wordt betaald voor financieringen van commercieel vastgoed dan voor woninghypotheken voor eigen gebruik, en woningen voor de verhuur (buy-to-let). Voor investeerders is dit natuurlijk een gunstige trend. Een investeerder kan nu namelijk een rente tot wel 7.5% per jaar of meer ontvangen. Bij Briqwise brengen ze ondernemers en investeerders samen. Zo worden vraag en aanbod beide beantwoord zonder tussenkomst van de bank. Ondernemers kunnen hun ondernemersdroom waarmaken, investeerders ontvangen een hoog rendement, met een laag risico en zonder gedoe.

Investeren met hoog rendement: via Briqwise komen vraag en aanbod bij elkaar

Bij Briqwise brengen ze dus vraag en aanbod bij elkaar. Investeerders financieren ondernemers, zonder tussenkomst van de bank. De minimale inleg van een investeerder bedraagt bij ons €100.000,-. Het rendement is hoog door de rente die momenteel zo’n 7,5% bedraagt. En het risico? Bij Briqwise heb je daar geen zorgen aan. De kernwaarden zijn zorgvuldigheid, vertrouwen en degelijkheid. We hechten veel waarde aan de nauwkeurige kredietbeoordeling. Het risico wordt daarom zo veel mogelijk beperkt door het eerste recht van hypotheek op naam van de investeerder, de garantie van de maandtermijnen en een LTV van maximaal 75%. Zo worden de investeringen verstrekt zonder gedoe.

Bij Briqwise hechten ze veel waarde aan persoonlijk contact met investeerders. Zo vertelde Marten Meijer, één van de investeerders, al dat hij het aspect van samen verder komen belangrijk vindt aan de samenwerking. Op de klantencases pagina lees je andere verhalen terug van investeerders op het platform. Ben jij ook geïnteresseerd in het financieren van vastgoed? Ondernemersdromen waarmaken én een hoog rendement ontvangen zonder gedoe? Meld je vrijblijvend aan en er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.