Financiering bouwproject

Check direct of wij jou kunnen helpen. Binnen 1 minuut ingevuld, binnen 24 uur antwoord. Uiteraard geheel vrijblijvend en vertrouwelijk.

Waarom is financiering belangrijk voor jouw bouwproject?

Financiering is de levensader van elk bouwproject. Het stelt jou in staat om:

Kortom, financiering opent deuren naar nieuwe mogelijkheden en groei voor jouw bouwprojecten.

Ontdek de mogelijkheden via Briqwise

De uitdagingen van bouwprojecten financieren

Het financieren van bouwprojecten kan een complex en uitdagend proces zijn, met een reeks unieke obstakels. Enkele van de uitdagingen waar je mee te maken kunt krijgen, zijn onder andere:
 • Het identificeren van de juiste financieringsopties voor jouw specifieke project. Elk bouwproject is anders, en de financieringsopties moeten daarop worden afgestemd. Het vinden van de juiste opties kan een tijdrovende taak zijn.
 • Het begrijpen van diverse financieringsmethoden, waaronder leningen en hypotheken. Financieringsmethoden kunnen ingewikkeld lijken, vooral als je nieuw bent in de wereld van bouwprojecten. Het begrijpen van de verschillen is van vitaal belang.
 • Het omgaan met financiële documentatie en administratieve lasten. Financiële documentatie en administratie kunnen overweldigend zijn, vooral als je niet vertrouwd bent met de vereisten.
 • Het navigeren door veranderende regelgeving en marktomstandigheden. De bouwsector is dynamisch en onderhevig aan veranderende regelgeving en marktschommelingen. Hierop anticiperen is van groot belang.
 • Het vinden van een betrouwbare partner die jouw visie begrijpt en ondersteunt. Samenwerken met de juiste financieringspartner is essentieel om jouw bouwprojecten tot een succes te maken.
Gelukkig staat Briqwise klaar om jou door deze uitdagingen te leiden en jouw bouwprojecten te realiseren.

Lees het verhaal van Berry over de financiering van zijn nieuwe eetcafé de Basiliek.
Bereken rente en maandlasten

Onze statistieken

Sinds de lancering van Briqwise in 2019 helpen wij ondernemers hun dromen te verwezenlijken en tegelijkertijd voor investeerders een aantrekkelijk rendement te realiseren tegen een laag risico.
Maak kennis met Briqwise, hét platform voor vastgoedfinancieringen.

€ 250m+

Gefinancierd volume

700+

Verstrekte financieringen

Gem <14 dagen

Aanvraag tot geld op de bank

97%+

Succes ratio financiering
*Deze data is opgesteld door Briqwise en toont historische gegevens tot april 2024.

Succesverhalen van Briqwise

We zijn er trots op dat we al vele bouwondernemers hebben geholpen bij het realiseren van hun doelen voor bouwproject financiering. Hier zijn enkele inspirerende succesverhalen:

 

Aan lef, geen gebrek

Jessica van Dam transformeerde haar modezaak in Zevenbergen naar Koffiebar Gedurfd na een veranderende retailmarkt. Met de hulp van financieringsadviseur Leon Westmaas en Briqwise overkwam ze tegenslagen zoals de pandemie. Deze steun leidde tot duurzame groei en een uitbreiding van haar cateringactiviteiten.
 

Ondernemers helpen ondernemers

Om succesvol te kunnen ondernemen in de horeca zijn een aantal ingrediënten noodzakelijk. Een goed team, een aansprekend concept, een beoogd pand, de markt en een rotsvast vertrouwen. Als je dat allemaal hebt, maar geen financiering dan krijg je je bedrijf niet van de grond. In dit artikel nemen we je mee in het eerlijke verhaal van horecaondernemer Berry ten Bergen. In 6 maanden tijd opende hij, samen met zijn vrouw en team, het bourgondische eetcafé de Basiliek in Middelburg.
 

Hoe wij Erik hielpen met de uitbreiding van zijn hoveniersbedrijf

Niets mooier dan ondernemers volgen die stappen voorwaarts zetten! Ondernemer Erik Bloemendal. Hij runt al jaren een combinatie van een hoveniersbedrijf en houtzagerij in Markelo. Met hulp van Briqwise zet hij de volgende stap en opent hij een tuincentrum. Zonder poespas, maar met hart en ziel!
 

Hoe wij het winkelcentrum van Faried financieren

Faried is een selfmade ondernemer. In 1997 vlucht hij met zijn vrouw uit Iran en komt in Zutphen terecht. Daar maakt hij kennis met een Turkse ondernemer die een supermarkt exploiteert, maar dat niet meer ziet zitten. Dit brengt Faried op een idee: ‘Ik wil dit overnemen’.‍ Faried wil méér en komt in contact met Briqwise.

Briqwise als jouw vastgoedfinancieringspartner

Briqwise als jouw vastgoed-financieringspartner

Bij Briqwise begrijpen we de unieke behoeften van bouwprofessionals en kleine bedrijfseigenaren. Wij zijn jouw betrouwbare partner in vastgoedfinanciering, en hier is waarom:

Financiële Expertise

Ons team van financiële experts heeft uitgebreide ervaring in de bouwsector. Wij begrijpen jouw behoeften en bieden op maat gemaakte financieringsoplossingen die perfect passen bij jouw specifieke situatie.

Hypotheekopties voor Bouwprojecten

Of je nu op zoek bent naar een hypotheek voor woningbouw, renovatie, commerciële projecten, of bedrijfspanden, wij bieden diverse hypotheekopties om aan jouw eisen te voldoen.

Persoonlijke begeleiding

Wij zijn er om jou door het gehele financieringsproces te leiden. Van het indienen van aanvragen tot het verkrijgen van goedkeuring, ons deskundige team staat aan jouw zijde.

Hoe kun je beginnen met Briqwise?

Zorg voordat je een landbouwgrondfinanciering aanvraagt dat je de volgende informatie alvast paraat hebt. Denk hierbij aan de omvang van de percelen, de marktwaarde van de grond en jouw eigen inbreng. Als je deze informatie hebt kun je via het formulier jouw financiering aanvragen. Deze gegevens gebruik wij om de hypotheek te berekenen.

Veelgestelde vragen over een bouwproject financieren

Hoe lang duurt een financieringsaanvraag?

Wij streven ernaar om een financiering zo snel mogelijk na ontvangst van de aanvraag gerealiseerd te hebben. Dit kan binnen enkele dagen gerealiseerd zijn. Echter, dit hangt vooral ook af van het tempo waarmee jij noodzakelijke informatie aanlevert.

De eerste stap in het aanvraagproces is het invullen van de gegevens op het aanvraagformulier. Na ontvangst van deze gegevens vindt binnen één werkdag een eerste beoordeling plaats en sturen we bij een positieve grondhouding een financieringsopzet toe. Als deze financieringsopzet in lijn is met je verwachtingen, werken we na de ontvangst van de eventueel ontbrekende documentatie het dossier verder uit en volgt onze Toestemmingsbrief. Hierin staan alle voorwaarden en condities van de financiering vermeld. Zodra je deze Toestemmingsbrief ondertekent, benaderen we onze investeerders en kunnen zij de financiering claimen. Doorgaans gaat dit snel, maar de periode die hiervoor staat is wisselend en afhankelijk van de aangeboden financiering.

Nadat een investeerder de financiering heeft geclaimd starten we het notariële traject op.

 

Hoe goed zijn mijn gegevens bij Briqwise beveiligd?

Briqwise voldoet aan de voorwaarden ten aanzien van de bescherming van gegevens zoals opgenomen in de Algemene Verordering Gegevensbescherming.

Hoe werkt het aanvragen van een financiering via Briqwise?

Via de website kun je een financiering aanvragen. Dit doe je met het aanvraagformulier.

Als Briqwise je aanvraag positief beoordeelt, nemen we contact met je op voor het maken van een afspraak. Tijdens de intake maken we kennis en bespreken we het vastgoed en jouw onderneming. Ter voorbereiding op dat gesprek vragen we van jou recente jaarcijfers, IB-aangifte, WOZ-beschikking, kopie legitimatie, kopie bankpas, uittreksel KvK en indien van toepassing ook andere documenten, zoals huurovereenkomsten.

Als we allebei verder willen, stellen we een offerte op. Na ondertekening stellen we een Toestemmingsbrief (offerte) op waarin gegevens over jou, de financiering en het vastgoed staan. Vervolgens plaatsen we de financiering op de website en sturen we het Informatie Memorandum naar investeerders die belangstelling hebben om de financiering te verstrekken. Als een investeerder jouw financiering claimt, wordt een afspraak bij de notaris gepland en ontvang je de lening.

Vervolgens administreert Briqwise de lening en incasseert zij de maandelijkse termijnen.

Wie financiert vastgoed?

Jouw vastgoed wordt gefinancierd door een investeerder van Briqwise in plaats van door een bank. De hypotheekakte passeert bij de notaris en je betaalt rente en aflossing aan de investeerder.

Welke gegevens moet ik aanleveren?

In eerste instantie geef je slechts de belangrijkste informatie door over het te financieren onderpand en het gewenste leenbedrag. Zie hiervoor het aanvraagformulier.

Uiteindelijk hebben wij nog meer gegevens van je nodig zoals:

 • Een taxatierapport opgesteld door een erkend en gecertificeerd taxateur
 • Eventuele huurovereenkomsten
 • De meest recente IB-aangifte
 • Recente jaarrekening
 • Kopie legitimatie
 • Recent uittreksel KvK

Bij de totstandkoming van de Financieringsovereenkomst en de Hypotheekakte zal de notaris uw legitimatiebewijs verwerken en een kadastraal onderzoek uitvoeren.

Wat kost financieren via Briqwise?

De kosten staan vermeld op de tarievenpagina op de website.

Zijn mijn gegevens voor iedereen toegankelijk?

Gegevens over het vastgoed (foto, gebruik, locatie etc.) en de financiering (leensom, looptijd, rentepercentage etc.) worden gedeeld via de website van Briqwise en zijn voor iedereen toegankelijk. Een taxatierapport, gegevens over jouw onderneming en over jou worden alleen verstrekt aan investeerders die geaccepteerd zijn door Briqwise en die belangstelling hebben om financieringen te verstrekken.

Wat zijn de vereisten voor een zakelijke hypotheek?

De vereisten kunnen variëren, maar ons team zal jou door het gehele proces begeleiden en zorgen dat je aan alle noodzakelijke voorwaarden voldoet.

Briqwise, jouw partner voor bouwproject financiering

Briqwise is jouw partner voor het realiseren van bouwprojecten van elke omvang. Of je nu een doorgewinterde bouwondernemer, een startend bouwbedrijf, vastgoedeigenaar, ontwikkelaar of kleine bedrijfseigenaar bent, financiering is vaak de sleutel tot het verwezenlijken van jouw bouwdromen. Hierin zullen we verkennen waarom financiering van bouwprojecten van cruciaal belang is voor jou en hoe Briqwise jou kan ondersteunen gedurende het hele financieringsproces.
Check je mogelijkheden